lupus-istina.com

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Istina o smrti generala HOS-a Blazha Kraljevica?

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
lupus-istina.com - Početna
-> Hrvatska
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
leda

PostPostano: ned svi 14, 2006 11:09 pm    Naslov: Istina o smrti generala HOS-a Blazha Kraljevica? Citirajte i odgovorite

Njegovo se ime spominje sve rjedje. A nije to zasluzhio.
Njegovi bi se krvnici trebali nalaziti - u hrvatskim redovima; o tome se pisalo odmah nakon njegove EGZEKUCIJE (jer, to je bilo - upravo to)... i ima vishe verzija za koje sam chula...

U spomen hrvatskom junaku - jer, vec svi odavno znate da nashe bojovnike iz Domovinskog rata dijelim na:
1) HOS-ovce,
2) dragovoljce, i
3) branitelje (one po pozivu Domovine, kojemu se nisu izmicali, niti skrivali od njega)
- donosim JOSH JEDNU VERZIJU o ubojstvu hrvatskoga viteza... onako, kako mi ju je proslijedio jedan od virtualnih prijatelja...

A na OBJEKTIVNOJ I POSHTENOJ istrazi je da utvrdi - koliko je ona tochna.

ANDJELKO GALIC

ZA UBOJSTVO BLAZA KRALJEVICA I NJEGOVE PRATNJE ODGOVORNI SU:
- MLADEN NALETILIC TUTA,
- IVAN ANDABAK, I
- VICE VUKOJEVIC
(1) (14.05.2006)

Stanko Primorac:

Zateklo me je ubojstvo Blaža Kraljevića 9. kolovoza 1992. godine, kad su ga mu�ki ubili pripadnici istog naroda, zna�i našeg naroda, što je najžalosnije u svemu tome. Dakle, ubili su ga Hrvati po ne�ijem nalogu, a ja sam srećom ostao živ. Često puta znam reći da su me, možda, spasili neprijatelji da me ne bi ubili Hrvati, jer sam 4. kolovoza u zaleđu Dubrovnika bio ranjen, pa sam, 9. kolovoza kad je Blaž ubijen, bio u bolnici u Splitu na lije�enju.

Bio sam teže ranjen taj put. To mi je bilo drugo ranjavanje. Poslije toga sam još jednom ranjen. Tri puta sam ranjen u ovom ratu. Često puta znam reći, na žalost evo, da su mi pomogli neprijatelji, ranili su me. Da nisam bio ranjen, bio bih s Blažem taj dan u Mostaru, na tom kobnom sastanku i sigurno bih s njima završio na taj dan, 9. kolovoza 1992. godine.

Anđelko Galić:

Vi ste već ranije javno govorili o detaljima i informacijama što se ti�e te situacije u kojoj je ubijen Blaž Kraljević. Možete li za naše slušatelje u Chicagu, za naše slušatelje Radio-programa "Lijepa Naša" u Chicagu, opisati te detalje koji su vama poznati?

Stanko Primorac:

Ovako. Ja mislim da sam ostao živ upravo zbog ovoga, da mogu reći istinu, što se je dogodilo oko toga i još nekoliko ljudi. Stvarno, kad je ovo u pitanju, ne prezaju ni od �ega. Govorim onako kako se to�no dogodilo, kao što je to tadašnji koordinator HSP-a za BiH Mladen Bošnjak kazivao.

On uistinu, kad pri�a o tome, spominje imena i prezimena. Ja isto ne znam druga�ije govoriti.

Ovako je to bilo.

Devetog kolovoza Blaž se vraćao iz Mostara, zajedno sa svojom pratnjom, koja je brojila 8 momaka, dakle Blaž i osmorica, ukupno njih devet. Do�ekani su u zasjedi, mu�ki su do�ekani u mjestu Kruševo, to�nije u Glamuzinama. To je taj dio Kruševa, koji se zove Glamuzinine kuće. Do�ekali su ga pripadnici Kažnjeni�ke bojne, koju je vodio taj famozni general Hrvatske vojske Mladen Naletilić-Tuta.

Apsolutno on stoji iza toga. Nedvojbeno je on najodgovornija osoba u tom smislu, kad je rije� o tome zlodjelu kao zlo�inu. Dakle, on je taj �ovjek, koji je bio na �elu te postrojbe, koji je zapovjedio pripadnicima Kažnjeni�ke bojne da poubijaju Blaža i njegovu pratnju. Na samom mjestu zlo�ina, rukovoditelj, operativac ili tako reći zapovjednik na tom mjestu, bio je Ivan Andabak, dogeneral Hrvatske vojske, koji se danas nalazi u Osijeku.

Oslobođen je od zatvora. U zatvoru je, međutim, završio prije dvije godine, ali zbog velike koli�ine kokaina, kojega je trebao prebaciti preko Hrvatske. Uhićen je u Rijeci u pravo u trenutku kad je trebao preuzeti ogromnu koli�inu droge.

Iz toga se može zaklju�iti o kakvom se �ovjeku radi. Vjerojatno je i to radio po nalogu svoga šefa Tute. Dakle, najodgovornija osoba u operativnom smislu bio je Mladen Naletilić-Tuta, Ivan Andabak i pojedinci koji su dobro poznati.

Oko njih se vodi istraga. Ima nekoliko njih koji su preživjeli. Većina ih je, nažalost, poginula u prometnim nezgodama ili pod �udnim okolnostima. Bili su tu i nekakvi stranci, koji su bili u Kažnjeni�koj bojni kod Mladena Naletilića-Tute, jako �udnih dosjea, Austrijanci, nekakvi Englezi, što ti ga ja znam.

Mnogi su nestali na podru�ju Hercegovine, i to kasnije, tijekom 1993. i 1994. godine u ratu s Muslimanima, dakle u tom žalosnom sukobu koji se po meni nije trebao uopće dogoditi, bar se nije trebao dogoditi u onim razmjerima u kojima se dogodio.

Ponavljam, radilo se o �udnim i sumnjivim ljudima. To su bili klasi�ni probisvijeti ili plaćenici, kojima je bilo svejedno pucati u Muslimane, Hrvate ili Srbe. Većina takvih �inila je Kažnjeni�ku bojnu. Oni su ustvari bili spremni izvršiti svaku zapovijed Mladena Naletilića-Tute, koji ih je držao u šahu. Uglavnom su to bili ljudi skloni konzumiranju droge, a on im ju je uredno pribavljao.

...

Dobijem li nastavak ove pretuzhne priche pod br. (2), objavit cu ga... Crying or Very sad
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
lupus-istina.com - Početna
-> Hrvatska
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.